Khamis, 26 Februari 2015

krim 99

Image result for krim 99  

kelebihan produk ini
- Untuk menghilangkan bintik-bintik hitam
- Untuk pencerahan kulit wajah
- Untuk merawat kulit kusam dan warna kulit tidak sekata
- Untuk mengatasi masalah jerawat ( mengecut, memudar dan menghilangkan jerawat dan parut jerawat )
- Berupaya memudar dan menghilangkan jeragat
- Mengecilkan pori-pori
- Menjadikan wajah awet muda
- Membuat wajah bersih dan berseri
- Kulit akan kelihatan licin dan gebu
  
Image result for krim 99

 kandungan
- Produk ini hanya mengandungi 100% bahan semula jadi seperti buah-buahan yang mengandungi Vitamin C dan E, tanaman herba seperti kunyit dan temulawak. TIDAK ADA LANGSUNG KANDUNGAN KIMIA DAN MERKURI. Jika anda ragu-ragu tentang produk ini, elok jika tidak menggunakannya.

Apa beza sabun kuning vitamin E, vitamin C dan cucumber?
-Beza sabun kuning vitamin E, C dan Cucumber ialah :-
# Vitamin E (Kuning) - Untuk Kulit Normal
# Vitamin C (Hijau) - Untuk kulit sensitif, berminyak dan pencerahan
# Cucumber (Timun) - Untuk kulit kering
Image result for krim 99
 NATURAL 99 - ORIGINAL
*texture krim lebih padat dan tidak ada lapisan minyak (krim kuning)
*krim juga lebih pekat. bila di terbalikkan krim mengambil masa yang lama untuk mengalir keluar
*warna kuning yang cantik, tidak pudar
*krim malam warnanya putih pearl bukan kelabu muda. krim juga lebih likat dan kelihatan shining.




KUNING - DAY CREAM
PUTIH - NIGHT CREAM

*Produk kecantikan yang berasal dari indonesia yang menggunakan 100% bahan asli, iaitu rempah ratus yang bebas dari bahan kimia.
*kesan boleh di lihat dalam 4-7hari penggunaan.
*untuk set ini sesuai digunakan oleh mereka yang berkulit normal dan juga sensitif.
*untuk kulit normal kesannya kulit menjadi lebih lembut, kulit berubah menjadi merah jambu dan beransur-ansur putih
*untuk kulit yang bermasalah seperti berjerawat kesanya, dikawasan jerawat yang masi aktif akan mengecut, sedikit merah dan akan mengalami pengelupasan halus yang tidak ketara. itu adalah proses membuang kulit mati. tp kesan ini tidak di alami oleh semua orang. dalam masa seminggu kulit akan beransur putih dan gebu. 

KESAN DARI PENGGUNAAN PRODUK INI:
-kulit menjadi lebih putih,gebu dan berseri
-bintik-bintik hitam diwajah lebih mudah hilang-mengecutkan jerawat
-mengecilkan pori-pori-wajah menjadi tegang-meratakan tona warna kulit

FUNGSI :
-Krim Natural 99 PUTIH digunakan pada waktu malam
-Krim Natural 99 KUNING digunakan pada siang hari
-sabun di pakai setiap kali mencuci muka

CARA MENGGUNAKANNYA:
-selepas mencuci muka pada waktu siang, dalam keadaan kulit muka masih lembap boleh sapukan krim KUNING secara ringan..tidak perlu terlalu tebal. krim KUNING juga boleh digunakan sebagai alas bedak kerana berfungsi sebagai pelindung dari sinaran matahari.-krim PUTIH juga digunakan semasa kulit muka masih lembap agar muda di ratakan pada kulit, sapuan ringan shj tidak perlu terlalu tebal


Kalau kulit muka jenis tak der jerawat dan normal boleh pakai ke, dan nak pakai set mana?
- Ya, kalo jenis kulit muka yang normal @ tidak berjerawat boleh pakai, kerana ianya boley menjadikan kulit kita lembut, gebu dan licin serta mencerahkan kulit.produk ini memang mencerahkan kulit. Cadangan set yang disyorkan Sabun Vitamin E ( Kuning )+Day & Night Cream

Kalau kulit muka jenis berminyak / sensitif disyorkan pakai set yang mana?
- Jenis kulit yangsensitif dan berminyak disyorkan amik set sabun Vitamin C (Hijau)+Day & Night Cream.

Kalau jenis kulit kering lak disyorkan amik set yang mana?
- Kalau jenis kulit kering disyorkan amik set sabun timun (Cucumber)+ Day & Night Cream.

Kalau jenis kulit muka yang kering, berjerawat dan berminyak (KULIT MUKA KOMBINASI ) ?
- Disyorkan juga amik set sabun Vitamin C (Hijau)+Day & Night Cream

Adakah produk ini telah mendapat kelulusan daripada KKM?
- Tidak. Ini kerana memandangkan produk ini didatangkan daripada Indonesia dan dikilangkan disana, maka produk ini belum mendapat kelulusan dari KKM. Namun begitu, ianya telah mendapat kelulusan klinikal di sana.

Adakah produk ini ada set percubaan?
- Tidak, ini kerana produk ini datang dengan packing asal yang kecil sebagaimana dalam gambar.

Berapakah tempoh masa krim ini boleh habis?
- Bergantung kepada pemakaian pengguna. Ada yang guna selama sebulan dan lebih.

Ketahanan produk  selama 2 Tahun

Bagaimana nak bezakan Metal Fortis Original dan Tiruan?
- Biasanya Metal Fortis tiruan boleh didapati di Pasar Malam dan Pasar Tani dengan harga yang sangat murah.
- Krimnyer lebih pekat sedikit dan bewarna gelap
- Metal Fortis ASLI dan ORIGINAL tidak ada TONER.

Bolehkah penggunaan produk Metal Fortis di campur guna dengan produk lain?
- Apa-apa produk yang kita guna, adalah sangat tidak digalakkan untuk dicampur dengan produk lain. cubalah setia dengan penggunaan 1 produk yang kita guna, tidak kira sama ada produk itu murah ataupun mahal.

Adakah boleh dipakai dengan toner?
- Ya, untuk kesan yang baik, penggunaan apa-apa toner sekalipun adalah sangat digalakkan. Penggunaan toner sekadar untuk melembapkan kulit. Dan hasil penggunaan toner akan lebih nampak menarik. NAMUN BEGITU, SUKA DIINGATKAN SEKALI LAGI METAL FORTIS ASLI DAN ORIGINAL TIDAK DIDATANGKAN BERSAMA TONER!!! Penggunaan toner yang mengandungi kolagen disyorkan, seperti toner pati halia yusmira kolagen.

Kalau pakai placenta, boley pakai krim malam x?
- Seelok-eloknya tak digalakkan.

Adakah produk ini menggelupas?
- Kulit muka seseorang dengan seseorang yang lain adalah berbeza. Justeru penggelupasan mungkin ada, mungkin tiada bergantung pada kulit muka seseorang individu itu.
- Jika ada penggelupasan pun, penggelupasan itu tersangatlah halus dan tidak teruk.

Adakah produk ini akan menyebabkan kegatalan di muka semasa ianya sedang digunakan?
- Ada org gatal, ada orang tidak. Ianya bergantung pada kulit muka seseorang. Ada orang gatal , ada org gelupas dan ada org gtl dan gelupas. Proses itu adalah biasa dan tak perlu risau kerana ianya hanyalah sementara sahaja.

Kenapa ada keluar jerawat kasar dan ada yang halus?
- Kiranya ada keluar jerawat yg halus atau kasar, tak perlu risau kerana itu biasa. Biarkan jerawat itu keluar dan jangan diusik dengan tangan. Dengan pemakaian krim Metal Fortis jerawat itu akan kecut, pudar dan hilang. Jerawat yang kuar itu bukan saja untuk keluarkan darah kotor dan buang sel kulit mati tapi juga untuk digantikan dengan sel kulit baru. JADI JANGAN PANIK KALAU TIBA-TIBA KELUAR JERAWAT.

Boleh makeup ker?
- Ya, boleh makeup! Boley saja nak makeup pakai lipstik, eyeshadow, eyebrow, eyeliner dan mascara.Tapi bagi pengguna baru penggunaan bedak tidak digalakkan. Bedak boleh digunakan sekiranya kulit kita betul-betul licin dan bebas gelupas dan jerawat. Sekiranya penggunaan bedak di sapu ke kulit muka dalam tempoh penggunaan Metal Fortis, ianya dikhuatiri liang roma tersumbat dan akan lebih banyak jerawat keluar. Berbedaklah sebanyak mana pun yang anda inginkan setelah anda yakin kulit muka anda telah licin dan bebas daripada gelupas. Di awal penggunaan saya memakai Metal Fortis, saya memang tidak pakai bedak langsung hanya dengan memakai krim siang Metal Fortis sahaja. Hasilnya kulit muka memang tersangat lah licin dan berseri. Hingga kini, saya langsung tidak memakai bedak, kerana saya sangat sukakan krim siang Metal Fortis. Bagi sesetengah orang krim siang Metal Fortis berminyak...TAPI, TIDAK BAGI SAYA, KRIM SIANG METAL FORTIS BUAT KULIT MUKA SAYA BERKILAT DAN NAMPAK GLOWING!!!

Berapa lama boleh nampak kesan penggunaan Metal Fortis?
- Bergantung kulit muka, average dalam 3-5 hari dah boleh nampak, ada org seminggu, ada org nak masuk 2 minggu. Kesan yang betul-betul ketara dalam sebulan, Insyallah.

Untuk jeragat boleh?
- Ya, bukan hanya jerawat boley diatasi, tetapi juga, masalah jeragat mampu di atasi dengan penggunaan Metal Fortis.

Untuk preegy mum boleh?
- Bagi wanita mengandung boleh guna, kerana produk ini tidak mengandungi chemical yang boleh memudaratkan bayi. Namun, pandangan saya penggunaan produk ini digalakkan selepas berpantang, risau sekiranya berlaku kemudaratan.
Tapi, ada juga pelanggan yang menggunakannya semasa hamil.

Adakah perlu krim malam dipakai tiap-tiap malam?
- Ya, untuk pengguna yang baru menggunakan produk Metal Fortis ini, penggunaan krim malam MEMANG SANGAT DIGALAKKAN PAKAI TIAP-TIAP MALAM SEHINGGA KULIT MUKA BETUL CANTIK DAN LICIN DAN BEBAS DARI SEGALA PENGGELUPASAN SEKIRANYA ADA.
- Jika yakin kulit muka anda telah licin and so on, penggunaan krim malam tidak perlu lagi dipakai tiap-tiap malam. Anda boleh pakai selang malam. Samaada selang 1 malam atau 2 malam.

Jika stop pakai Metal Fortis ada kesan x?
- Tidak ada apa-apa kesan. Anda boleh jer stop pakai bila2 masa sahaja jika berkehendakkan begitu. Pokok pangkalanya semuanya terletak atas kita, kalau rasa nak cantik teruskan pakai, kalau rasa dah cukup cantik @ ingin mencuba produk lain anda boleh sahaja stop pakai.



harga:  1 pcs   RM15.00

Tiada ulasan:

Catat Ulasan